Tuesday, November 20, 2012

Fudge - Krovky - Štolverky / Karamelky - Krovky - Štolverky



Resist the temptation to taste a boiling caramel as a burn is inevitable.
These krovky are just right. They won't stick to your teeth and they'll melt on your tongue. As it seems, it's hard to find the better once.
........................................................................
Odolajte pokušeniu ochutnať variaci sa karamel, pretože sa nevyhnete popáleniu. Tieto krovky su tak akurát. Na zuby sa nelepia a na jazyku sa roztápajú. Lepšie, zdá sa mi, ťažko nenájdete.






Fudge - Krovky - Štolverky

500 g granulated sugar
10 g vanilla sugar
300 g sweetened condensed milk
225 ml double cream, 35% fat content


Line a container (24x16 cm) into which you pour your fudge with baking paper. Let the paper hang over the edges.
Put all ingredients into a heavy bottom pan and cook stirring constantly over low heat for about 1 to 11/2 hours, until caramel is thick and much darker.
Pour it into the prepared container and wait until it hardens a little and it is removable together with the paper from the container. While the fudge is still warm and brittle cut it into squares and allow to cool. Wrap individually into a baking paper.

Makes 60 pieces.

........................................................................

Karamelky - Krovky - Štolverky

500 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
300 g kondenzovaného sladeného mlieka
225 ml smotany s 35% obsahom tuku


Nádobu (24x16 cm), do ktorej budete karamel liať vystlite papierom na pečenie. Papier nechajte presahovať cez okraje.  
Dajte všetky ingrediencie do hrnca s hrubým dnom a za stáleho miešania varte na miernom ohni 1 až 11/2 hodiny, až kým nie je karamel hustý a podstatne tmavší.
Vylejte ho do pripravenej nádoby a počkajte kým troška zatuhne a dá sa vybrať aj s papierom von z nádoby. Takto ešte teplý a pružný karamel pokrájajte na štvorce a nechajte vychladnúť. Štolverky zabaľte do nastrihaných papierikov.

60 ks



No comments: